Pedagógusaink

Moldovánné Bényei Anna

Moldovánné Bényei Anna vagyok, történelem – ének-zene szakos tanári diplomát szereztem Nyíregyházán 1988-ban. Két felnőtt lányom van, akikre nagyon büszke vagyok.
1998 óta dolgozom Mogyoródon. Jelenleg a két főszakomon kívül, erkölcstant és honismeretet is tanítok.
A tanítás mellett több éve foglalkozom az iskolai szabadidős programok illetve rendezvények szervezésével, lebonyolításával. Emellett 3 éve a Diákönkormányzat munkáját segítem felnőtt vezetőként.
Szabadidőmben sokat olvasok, zenét hallgatok, és „főzési tudományomat” fejlesztem.
Meggyőződésem, hogy a gyerekek körében eltöltött idő, a velük való foglalkozás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy fizikai és szellemi frissességem még hosszú ideig megőrizzem!

Babicz Balázsné – Éva néni

1961-ben születtem, Szolnok megyében nőttem fel  „ó magasra”. Cinkotára jártam gimnáziumba, miközben az élsport közelébe kerültem- kosárlabdázóként. A moszkvai olimpia idején felnőtt válogatottságig jutottam.1987-ben végeztem a Testnevelési Főiskola tanári szakán. 1992 óta tanítok  Mogyoródon testnevelő tanárként, majd napközis nevelőként. Mindig gyerekek közelében szerettem volna lenni.
Négy gyönyörű gyermekem és egy kis unokám van.
Szeretem a természetjárást ,valamint történelmünk gazdagságára, a magyar néplélek különlegességére, hagyományaink tiszteletére szeretném irányítani a figyelmet.
Szeretem a művészeteket, gyermekemmel közösen hegedülünk, ha szereplésre adódik alkalom örömmel énekelek a tanári kórusban is.
Kosárlabda edzéseket tartok kicsiknek és nagyoknak. Magam is kosarazom egy lelkes baráti társaságban.

Simonné Kalocsai Gizella

A Zsámbéki Tanítóképző Főiskolán végeztem, testnevelés szakkollégiumon. Alsó tagozaton tanítok, jelenleg a második b. osztályban. Korábban hat évig voltam iskolaotthonban. Matematika szakkört tartok a negyedik évfolyamon.

Oláhné Percze JuditOláhné Percze Judit

Matematika – kémia szakon végeztem  az  Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán.
A Mogyoródi Szt. László Általános Iskolában 2000 óta tanítok.

Az oktatás mellett osztályfőnöki és reál munkaközösség-vezetői feladatokat is ellátok.

Rádóczkiné Németh Márta

1983 óta tanítok a Mogyoródi Általános Iskolában. Tanítói végzettségem mellé 2013-ban tehetségfejlesztő szakvizsgát tettem. Az alsó tagozaton minden tantárgyat tanítok az osztályomban. A matematika órákon szorobán alkalmazásával segítem a tanulók számolási készségének fejlődését.

Koroly Ágnes

Tanítói diplomámat 1994-ben szereztem Békéscsabán a Kőrösi Csoma Sándor Főiskolán. 21 évig dolgoztam Budapesten a Neptun Általános Iskolában. A 2015/2016-os tanévet a Mogyoródi Szent László Iskolában kezdtem.Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyermekek kellő segítséget és időt kapjanak arra, hogy egyéni képességeiknek, érettségüknek megfelelően fejlődhessenek, ne veszítsék el iskolás létük során a kisgyermekre jellemző kíváncsiságukat. Az őket körülvevő iskolai környezet legyen elfogadó, kreativitást serkentő, ingergazdag számukra. Kiemelt figyelmet fordítok a változatos tanítási módszerek alkalmazására, valamint a játékos, mozgásos, humoros légkör megteremtésére, mely csökkenti a gyermekekben a feszültséget, s ezáltal erősíti feladatvállalásukat, önbizalmukat.A pedagógus, a gyermek és a szülő kölcsönös együttműködése elengedhetetlen ahhoz, hogy a kisdiák jól érezze magát, minél több sikerélményt éljen át, örömet szerezzen családjának, tanítójának és legfőképpen önmagának.

Beszélgess velem arról, hogy mit gondolok!
Érdeklődj afelől, hogy hogyan érzem magam!
Vitasd meg velem a terveimet!
Bátoríts a választásaimban!
Dicsérj bátran, ha megérdemlem!
Ha meg tévedek, terelj a jó útra!
                 /Egy kisdiák után szabadon/

Kralovicsné Káplár Judit

1995-ben szereztem magyar-orosz szakos tanári diplomát a Debreceni Egyetemen. 1999-ben kezdtem el magyart tanítani ebben az iskolában. Közben a kor elvárásainak eleget téve megtanultam angolul. Mindig is tanár akartam lenni. Szeretek új dolgokkal ismerkedni, vonzanak a kihívások. Hiszem, hogy egy jó pedagógus nemcsak oktat, hanem az életre is nevel. Szinte minden tanévben minden évfolyamon tanítok, rengeteg diák került már ki a kezem közül, akiktől én is sokat tanultam és tanulok, hisz a gyerekek által én is több lehetek. Bízom benne, hogy a tananyagon kívül én is tudok olyat adni nekik, melyet használni tudnak majd az ÉLETben. A magánéletemben legfontosabb helyen a családom áll. Szabadidőmben szeretek utazni, biciklizni, olvasni,egy tea vagy kávé mellett a barátokkal beszélgetni…

Juhászné Csúzi Erika

1996-ban végeztem a Budapesti Tanítóképző Főiskola német nyelvoktató és tanítói szakán. 2006-ban a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Karán német nyelv és irodalom szakos tanárként szereztem diplomát. 2009 óta tanítok Mogyoródon: németet az alsó és felső tagozaton, matematikát, rajzot és környezetismeretet az osztályomban. Célom, hogy a diákjaim megszeressék a német nyelvet, és sikeresen használhassák később nyelvtudásukat a mindennapokban. A matematika számomra olyan, mint megunhatatlan játék, amely segítségével a gyerekeket logikus gondolkodásra taníthatom.

Marjai Zsuzsanna

Tanulmányaimat Szegeden a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán végeztem. 1994-ben szereztem diplomát. Mindig szívesen gondolok az ott eltöltött négy évre! Éppen ezért osztályaimnak szívesen szervezek oda tanulmányi kirándulást. Abban az évben kerültem Mogyoródra, azóta itt dolgozom. Bár a tanítást inkább tekintem hivatásomnak, mint munkának. Az eltelt évek alatt tovább képeztem magam: társadalom- és állampolgári ismeretekből, közoktatási vezetőképzésből diplomáztam, néhány egyéb tanfolyamot is végeztem. Fontosnak tartom az új ismeretek megszerzését! Az iskolában hosszú évek óta vezetem a humán munkaközösséget, munkatársaimmal számos színvonalas programot szerveztünk már. Rendszeresen készítek fel gyerekeket házi- és területi versenyekre. Mindig örömmel tölt el a tehetséges gyerekek támogatása! Ugyanakkor nem feledem a felzárkóztatást sem! Az első két évet leszámítva folyamatosan osztályfőnök is vagyok. Munkámat igyekszem legjobb tudásom szerint ellátni, a hozzám fordulókat segíteni, hasznos tanácsokkal ellátni!

Kéri ZoltánKéri Zoltán

1972-ben múltam tíz éves, 2000-ben múltam száz kiló.
Amit tanítok: testnevelés , földrajz
Amire nevelek: becsület, egyenesség, nagyvonalúság, vagányság
Ami a legfontosabb számomra: a családom
Ami a küldetésem: fiúkat fiúnak nevelni
Ami kikapcsol: Krúdy varázslata
Ami felbosszant: rosszindulat, pitiánerség
Ezért: ne bosszants fel!

Kurucz Lajos

A Szent László Általános Iskolában testnevelést és földrajzot tanítok.Tanulmányaimat az ELTE Tanárképző Főiskolai Karának nappali tagozatán végeztem földrajz- testnevelés szakon. Diplomámat 1987-ben kaptam meg. A tanítás mellett utánpótlás korú labdarúgók képzésével is foglalkozom több mint tíz éve.
Legnagyobb sikereink a következők voltak:  Diákolimpia Országos Döntő 2013 február 10. Zalaegerszeg.  Teremlabdarúgás : 7.hely / 492 csapat közül /  Diákolimpia Országos Döntő 2014 május 25. Balatonfenyves.  Kispályás labdarúgás: 2. hely /560 csapat közül /
Az országos döntők előtt természetesen a Mogyoródi Szent László Általános Iskolacsapata nyerte a Pest megyei döntőket.
Edzőként:
Bajnoki cím U.13. 2011- 2012 Pest megye. Mogyoródi KSK.
Ezüst érem U.18. 2013- 2014 Pest megye. Mogyoródi KSK.
Bajnoki cím U.18. 2014- 2015 Pest megye Mogyoród FC.

Sleisz Attiláné – Csilla néni

Pedagógus családból származom. Sosem volt kétséges számomra, hogy a pedagógus pályát válasszam. A nagykőrösi Óvónőképzőben érettségiztem. Tanítói diplomámat Esztergomban szereztem.
1987-ben férjhez mentem, Mogyoródra kerültem, és a mogyoródi iskolába.
Két felnőtt gyermekünk van, Attila és Csilla.
A közel 3 évtizedes munka során fontosnak tartottam a szülőkkel való jó kapcsolatot. A szeretve nevelés híve vagyok, amibe a kölcsönös tiszteleten kívül a gyerekeknek szabott korlátok is beletartoznak.
,, Követelek tőled, mert tisztellek.” (Makarenko)
Szeretnék olyan tanító lenni, akire majd felnőtt korban is szeretettel gondolnak vissza tanítványai.

 

Veperi László

1983 óta vagyok az iskola nevelőtestületének tagja. Műszaki tanár végzettségem mellett 2000-től oktatási informatikus végzettséggel, 2013-tól informatika szakirányú pedagógus szakvizsgával rendelkezem. Amikor az iskolának szüksége volt rá, akkor matematikát és technikát is tanítottam, jelenleg az informatika és fizika tantárgy oktatását végzem. Az itt töltött évek alatt folyamatosan osztályfőnöki feladatokat is ellátok.

 Nagy Éva Valéria

1984 óta dolgozom a Mogyoródi Szent László Általános Iskolában. Alsó tagozatos tanító és néptánc-pedagógus vagyok. Diplomáim: Okleveles általános iskolai tanító, közművelődési szakkollégium;
Gyermektánc-oktató;
Közoktatási vezető;
Jelenleg a negyedik évfolyamon tanítok, a 4. b osztály osztályfőnöke vagyok. Az alsó tagozat minden évfolyamán néptáncot oktatok diákjainknak. A Kékpántlika Táncegyüttes megalapítója és vezetője vagyok, ahol iskolánk 1-8. osztályos, néptánc iránt fogékony, tehetséges tanulóival dolgozunk együtt. A 2014/2015-ös tanév óta intézményünk alsós tanítóiból álló munkaközösségét vezetem.

matay_orsolya Mátay Orsolya (Orsi néni)

1995-ben végeztem az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán. 2007 szeptembere óta tanítok az iskolában, angolt és rajzot. Az iskolában sok izgalmas feladatom van a tanítás mellett; a mindenkori dekorálás, a nyelvi hét programjainak megszervezése a nyelvszakos kollégákkal, angol színdarabok megrendezése és tánctanítás. Rajz szakkört és angol szakkört szoktam tartani és minden évben szép eredményeket érünk el a megyei versenyeken. Szabadidőmben selyemkendőket festek és a lányaimat nevelem. Ha időm engedi szeretek színházba, moziba, kiállításra járni és persze táncolni.

Zelnikné Török IlonaZelnikné Török Ilona

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumban végeztem. /Nagyon szerettem./
A Ho Shi Minh Tanárképző Főiskolán Egerben szereztem diplomát biológia-testnevelés szakon. /Nagyon szerettem./
1987 óta tanítok Mogyoródon. Folyamatosan osztályfőnök vagyok és az osztályfőnöki munkaközösség vezetője. ’87 óta folyamatosan képeztem magam. Elvégeztem az ELTE környezetvédelmi szakát, ezt a munkát szívem egyik csücskében fontosnak tartom és nagyon szeretem. A természetvédelem a másik csücsök, sok tehetséges gyereket készítek fel versenyekre, kiváló eredményekkel. Amit szeretnék átadni tanítványaimnak, a természet iránti szeretet, a közvetlen lakóhely ismerete, védelme.
A Semmelweis Testnevelési Egyetemen végeztem el a gyógytestnevelés szakot. Úgy éreztem a prevenció sokat számíthat az egészséges életmódra nevelésben.
A sport a harmadik csücsök, magam is sportolok, amit itt szeretnék elérni, hogy úgy szeressék a mozgást a gyerekek, hogy felnőtt korukban is igényük legyen rá.
Mindhárom szakom szorosan kötődik az egészséges életmódhoz, teljes életmódváltásra nevelem az ifjúságot.
A negyedik csücsök a két fiamé, akik sikeres pályafutásukat kezdték a nagybetűs életben.
Lelkes, tettrekész, akaraterős ember vagyok, s a hasonló mentalitású emberekkel és GYEREKEKKEL szárnyalni tudok.